SEÑOR, DAME PACIENCIA

Direcció i guió: Álvaro Díaz Lorenzo País: Espanya Durada: 91 min Any: 2017 Gènere: Comèdia Interpretació: Rossy de Palma, Megan Montaner, Jordi Sánchez, Andrés Velencoso, Eduardo Casanova, Antonio Dechent, Silvia Alonso, Paco Tous, Salva Reina, Diego París, Boré Buika, David Guapo Fotografia: Valentín Álvarez Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 16/7/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Versió original en castellà

SINOPSI

Quan la dona de Gregorio, un banquer molt conservador, del Madrid i molt rondinaire, mor sobtadament, aquest es veu obligat a complir la seva última voluntat: passar un cap de setmana amb els seus fills i les seves parelles a Sanlúcar de Barrameda per escampar les seves cendres al Guadalquivir. Aquí és on comencen els problemes per a Gregorio, ja que la seva filla Sandra està casada amb Jordi, un català molt culer al qual no suporta. La seva altra filla Alicia està sortint amb Leo, un hippy antisistema al qual tampoc pot ni veure, i Carlos, el seu fill petit, amb el qual fa sis mesos que no es parla des que va sortir de l'armari, es presenta amb el seu xicot Eneko, un basc d'origen senegalès. Aquest viatge multicultural posarà a prova la tolerància i la capacitat de perdonar d'una família tan disfuncional com qualsevol altra, en el qual hauran d'aprendre a acceptar-se els uns als altres, amb les seves virtuts i els seus defectes.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

‘Señor, dame paciencia’: un viatge familiar de color pastel

 

El director Álvaro Díaz Lorenzo torna a la gran pantalla amb Señor, dame paciencia. Amb el seu nou treball, el cineasta realitza un exercici de comèdia amb molts atributs per convertir-se en un dels èxits de taquilla per al cinema espanyol al llarg de 2017. Perquè aquest film amb tints de Pequeña Miss Sunshine explora nombrosos temes relacionats amb la família, la societat, la culpa, el perdó, l'amor o l'amistat.

A diferència d'anteriors produccions del realitzador establert a Fuengirola, com Café solo o con ellas en què la trama transcorria a través de quatre personatges, Señor, dame paciencia compta amb un repartiment molt coral en què els intèrprets mostren una química excel·lent. Aquesta és una de les claus que condueixen l'espectador a gairebé formar part d'aquesta peculiar família que es reuneix al complet a Sanlúcar de Barrameda per escampar al mar les cendres de la mare.

A la cinta es dóna gran importància a l'evolució de cadascun dels seus personatges. Tot i que l'espectador es troba davant d'una pel·lícula que com qualsevol comèdia té com a principal finalitat fer riure, també s'anirà topant al llarg d'aquest viatge de 90 minuts amb aprofundiments sobre les relacions, els efectes de la multiculturalitat en la societat o amb temes més seriosos com el buit que produeix la mort d'un ésser estimat.

Per moments, la butaca del cinema passa a convertir-se en un seient més d'aquesta furgoneta de to pastel que condueix cap a un destí que pretén deixar enrere els problemes de qualsevol família. Perquè un altre dels aspectes destacables d'aquesta aposta d’Atresmedia i Warner és que el públic se sentirà identificat amb algun dels temes que s’hi tracten. L'èxit de pel·lícules còmiques anteriors del nostre cinema estava potencialment en aquest factor, el de la identificació de qui veu el film amb aquells que el protagonitzen i els seus pensaments. Unes mentalitats de personatges que a Señor, dame paciencia estan compostes des del guió de manera neta i sense caure en excés en els tòpics, com en altres èxits recents d'aquest estil tan identificable.

El 16 de juny arribarà a les sales aquest viatge en el qual l'espectador s'endinsarà sense GPS. El rumb el marca la seva frescor i el seu bon rotllo. En l’escena següent rigui i arribarà al seu destí.

Carlos Martínez – Elrincon.tv

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: