WONDER WOMAN

Direcció: Patty Jenkins Guió: Allan Heinberg (història: Zack Snyder, Allan Heinberg, Jason Fuchs; personatges: William M. Marston) País: EUA Durada: 141 min Any: 2017 Gènere: Ciència-ficció, acció Interpretació: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Lucy Davis, Danny Huston, Ewen Bremner, Samantha Jo, Saïd Taghmaoui, Lisa Loven Kongsli, Florence Kasumba, Mayling Ng, Tilly Powell, Doutzen Kroes Música: Rupert Gregson-Williams Fotografia: Matthew Jensen Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 23/6/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Abans de ser Wonder Woman (Gal Gadot) era Diana, princesa de les Amazones entrenada per ser una guerrera invencible. Diana ha estat criada en una illa paradisíaca protegida. Fins que un dia un pilot americà (Chris Pine) que té un accident i acaba a les seves costes li parla d'un gran conflicte existent al món [Primera Guerra Mundial]. Diana decideix sortir de l'illa convençuda que pot aturar la terrible amenaça. Mentre lluita al costat dels homes en la guerra que acabarà amb totes les guerres, Diana descobreix tots els seus poders, i de passada, el seu veritable destí.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

Patty Jenkins i Gal Gadot entreguen en ‘Wonder Woman’ la pel·lícula de superherois necessària en els nostres dies

[...] En el primer acte de Mujer Maravilla [Wonder Woman] tenim un procés de descobriment del personatge, amb una adorable petita Diana que busca ser entrenada per ser la millor guerrera amazona i de passada conèixer la història de Temiscira. Ja més gran coneix Steve Trevor, que serà l'encarregat de despertar-li més enllà de curiositat en el nostre món, un lloc castigat per la Primera Guerra Mundial.

Aquest acostament d'un déu fora del seu regne -un peix fora de l'aigua-, ja el vam veure a Thor (2011), però Kenneth Branagh, el director d'aquella, semblava anar inserint amb calçador les bromes del déu del tro al nostre planeta. Aquí Jenkins juga molt més amb aquesta idea, però sempre com un recurs que va de la mà amb el descobriment de Diana del nostre món, i que segueix així fins als seus últims minuts i no és només un mer pretext per treure acudits.

[...] Diana Prince és una heroïna optimista. Ella no busca la guerra per venjar-se, sinó que vol frenar la violència i creu en la nostra raça. Això Jenkins ho aconsegueix amb la qualitat actoral de Gal Gadot, que ha assenyalat que va estar a punt de renunciar a l'actuació després de sentir-se insatisfeta amb els papers que li oferien... fins que Snyder la va buscar. I és que aquesta és la Mujer Maravilla [Wonder Woman] perfecta per als temps que es viuen. [...]

Les seqüències d'acció que aconsegueix Patty Jenkins són emocionants, des de l'entrenament a Temiscira fins a l'entrada triomfal de la Mujer Maravilla en terreny bèl·lic durant la Primera Guerra Mundial. No obstant això, la batalla final pateix per moments d'aquesta sensació genèrica de pel·lícules d'acció on només exploten coses a tort i a dret.
Els dolents no sobresurten del tot i serveixen principalment perquè Diana vagi descobrint coses del nostre món i de la seva pròpia naturalitat. No obstant això, el que aconsegueix una gran interpretació i química amb Gal Gadot és Chris Pine com a Steve Trevor. Ja havíem vist que l'actor podia sostenir una franquícia com Star Trek, on fins i tot va mostrar alguns dels seus dots de comèdia, però a Mujer Maravilla [Wonder Woman] sembla que fa molt de temps que interpreta Trevor i aconsegueix crear un personatge fort, humà per sobre de la mitjana, que fins i tot pot ser de gran ajuda per a la mateixa deessa de les amazones.

Tot i ja haver existit cintes basades en còmics amb dones com a protagonistes, totes elles havien fallat: Elektra de Marvel/Fox i Catwoman de DC, fins i tot molt abans WB havia fet Supergirl, però els seus resultats havien estat pobres.

Així doncs Patty Jenkins entrega no només la millor pel·lícula d'una superheroïna avui dia, o la millor del DCEU, sinó també una cinta de superherois que el món necessita en aquests temps violents, amb una protagonista que creu en la humanitat, que creu en la seva meravella.

Sergio López Aguirre – Cinepremiere.com.mx

 

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: