DUNKERQUE

Títol original: Dunkirk Direcció i guió: Christopher Nolan País: EUA Durada: 106 min Any: 107 Gènere: Bèl·lic, thriller, acció Interpretació: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Jack Lowden, Aneurin Barnard, Cillian Murphy, James D'Arcy, Harry Styles, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney, Bradley Hall, Damien Bonnard, Jochum ten Haaf, Michel Biel Música: Hans Zimmer Fotografia: Hoyte Van Hoytema Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 21/7/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Segona Guerra Mundial. Centenars de milers de britànics i tropes aliades estan envoltats per les forces enemigues. Atrapats a la platja amb el mar a l'esquena s'enfronten a una situació impossible mentre l'enemic s'acosta. La pel·lícula relata l'Operació Dinamo, també coneguda com el miracle de Dunkerque. Es va tractar d'una operació d'evacuació de les tropes aliades en territori francès, que va tenir lloc a finals de maig de 1940. L'operació va permetre el rescat de més de 200.000 soldats britànics i més de 100.000 francesos i belgues.

(Sensacine.com)

CRITICA

'Dunkerque': Christopher Nolan porta una de les millors històries de la humanitat


Durant la projecció d'una seqüència inèdita a la CinemaCon, l'anglès ha declarat que feia temps que volia portar al cinema aquesta història i fer-la "el més visceral possible"

La CinemaCon està obrint boca pel que fa a estrenes de cinema de 2017. Una de les produccions més esperades és el retrat que Christopher Nolan ha fet sobre l'evacuació de les tropes franceses a la Gran Bretanya durant la Segona Guerra Mundial a Dunkerque. El realitzador ha expressat el seu objectiu de portar els espectadors a aquesta massiva sortida de la costa francesa el 1940.

"Aquesta és una història que necessita transportar-te i fer-te sentir que ets allà", va dir Nolan en la presentació de Warner Bros [...]. El director ha escrit també el guió que després ha rodat amb una combinació de formats IMAX i 65 mm. "Volia explicar la història de la manera més visceral possible", ha assenyalat.

"En el fons és una història de supervivència. L'enemic s'està acostant a la platja i no poden escapar... Es van enfrontar a triar entre la rendició i l'aniquilació". Dunkerque es centrarà en el rescat a través d'una flota britànica composta per més de 800 vaixells, que va salvar més de 335.000 soldats de l'exèrcit alemany. Anomenant-lo "una de les més grans històries de la història humana", Nolan, d'origen londinenc, va dir a la multitud concentrada al Caesars Palace, seu de la CinemaCon, que els successos pesen sobre els britànics 77 anys després. "Dunkerque i la llegenda que conté és quelcom amb què els britànics hem crescut, és en el nostre ADN", va afirmar el cineasta. "La idea de prendre aquesta situació paradoxal i portar-la a la gran pantalla és una cosa que he tingut dins durant molt de temps".

Durant l'esdeveniment es va veure una seqüència en què un parell de soldats en porten un altre de ferit a través d'un pont per salvar-lo, mentre que el personatge Tom Hardy apareix pilotant un avió lluitant contra els nazis. El metratge exposat finalitza amb un moll ple de soldats britànics esperant ser afusellats i l'avió de Hardy quedant-se sense gasolina. Tot acompanyat amb un so de "tic tac" per donar més suspens a l'espectador.

Segons Variety, els expositors han considerat el material visionat de Dunkerque com el millor de l'esdeveniment.
El repartiment inclou Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D'Arcy, Jack Lowden i Barry Keoghan.


Fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: