REY ARTURO: LA LEYENDA DE EXCALIBUR

Títol original: King Arthur: Legend of the Sword Direcció: Guy Ritchie Guió: Joby Harold, Guy Ritchie, Lionel Wigram (història: David Dobkin, Joby Harold) País: EUA Durada: 126 min Any: 2017 Gènere: Fantàstic, acció Interpretació: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Hermione Corfield, Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Geoff Bell, Aidan Gillen, Michael McElhatton, Annabelle Wallis, Mikael Persbrandt, Kingsley Ben-Adir, Freddie Fox, Craig McGinlay, Tom Wu, David Beckham, Neil Maskell, Bleu Landau, Rob Knighton, Tom Metcalfe, Daniel Harland, Peter Stacey, Nigel Murfitt, Chris Marchant Música: Daniel Pemberton Fotografia: John Mathieson Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 11/8/2017

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Arturo és un jove intrèpid que dirigeix la seva colla pels carrerons de Londonium. Després de treure l'espasa d'Excalibur, es veurà obligat a prendre algunes dures decisions. Al costat d'una misteriosa dona anomenada Guinevere, haurà d'aprendre a manejar l'espasa, vèncer els seus dimonis i unir el poble per derrotar el tirà Vortigern, que va robar la seva corona i va assassinar els seus pares abans de convertir-se en rei.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

'Rey Arturo: La leyenda de Excalibur' podria haver estat l'inici d'una franquícia

Charlie Hunnam protagonitza aquesta adaptació de Guy Ritchie, que arribarà als cinemes l’11 d'agost.

L'11 d'agost s'estrena als cinemes espanyols Rey Arturo: La leyenda de Excalibur, la nova adaptació de la famosa història, que va a càrrec de Guy Ritchie (Operación UNCLE) i està protagonitzada per Charlie Hunnam (la sèrie Hijos de la anarquía). Però, sabies que estava a punt de ser l'inici d'una franquícia sobre l'univers de Camelot?

El productor Lionel Wigram ha confessat en una entrevista amb Collider que es van plantejar crear un univers basat en la mitologia artúrica, de manera que la idea original implicava realitzar històries d'orígens separades per als personatges principals, com Lancelot, Merlí o el mateix rei Artur. "Les coses canvien i crec que ja no anirem per aquest camí" ha explicat, "però si tenim sort i en fem una altra, la idea serà la mateixa, encara que lleugerament diferent". Per tant, sembla que, si aquesta entrega té èxit, és possible que en un futur tinguem més aventures del monarca i dels seus companys en la llegenda original.

A més, Wigram ha assegurat que el seu Artur és "molt diferent" del clàssic, ja que "encara que el seu viatge és el mateix, s'ha criat com un noi de carrer i això el converteix en algú diferent, però amb sort també en una persona amb qui és més fàcil sentir-se identificat". Aquest és un dels motius pel qual van optar per donar un aire més urbà a la cinta, a diferència del que passa amb "la majoria de pel·lícules medievals".

És a dir, Rey Arturo: La leyenda de Excalibur és la història d'un "home que va començar des de baix, com un ciutadà normal, i que va acabar convertit en monarca".

Elena Rodríguez – Sensacine.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: