EL GRAN SHOWMAN

Títol original: The Greatest Showman Direcció: Michael Gracey Guió: Jenny Bicks, Bill Condon (història: Jenny Bicks) País: EUA Durada: 105 min Any: 2017 Gènere: Drama, musical Interpretació: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Diahann Carroll, Fredric Lehne, Yahya Abdul-Mateen II, Isaac Eshete, Katrina E. Perkins, John Druzba, Shawn Contois, Ethan Coskay, Jamie Jackson Música: Benj Pasek, Justin Paul Fotografia: Seamus McGarvey Distribuïdora: Twentieth Century Fox Estrena a Espanya: 29/12/2017

No recomanada per a menors de xx anys
Doblada en castellà

 

SINOPSI

Estats Units, segle XIX. P. T. Barnum (Hugh Jackman) acaba de perdre la feina d'oficinista perquè l'empresa per a la qual treballava ha fet fallida. Desitjós d'oferir a la seva esposa Charity (Michelle Williams) i les seves dues filles la vida que sempre els havia promès, Barnum s'embarca en un projecte colossal: crear un gran i sorprenent espectacle circense. Per a això, aquest inventor del xou bussines buscarà artistes únics, des de nans fins a dones barbudes, equilibristes i tota mena de shows imaginatius. El seu lema: per fer alguna cosa nova cal fer alguna cosa poc convencional.

(Sensacine.com)

CRITICA

Per a fans dels ‘biopics’ sense venjances

El millor: Un Hugh Jackman amb més ombres que llums.
El pitjor: Que algú, després, encara dubti de la màgia de Zendaya.

 

Hi ha biopics que podrien passar directament a formar part del gènere fantàstic per la seva capacitat per deformar la realitat més enllà de qualsevol límit insospitat. I és que Hollywood és capaç de trastocar la llegenda del personatge més fosc i dotar-lo d'una nova dimensió a cop de números musicals llampegants, cançons enganxoses, coreografies kistch i ingents quantitats de vellut i glitter.

El gran showman no s'enca

rrega de jutjar la figura de P. T. Barnum, empresari de varietats que va aconseguir la fama, entre altres coses, gràcies als seus freakshows circenses, sinó que es limita a convertir-lo en un personatge gairebé ‘disneynià’, picardiós i espavilat que acaba simbolitzant el que significa lluitar pels somnis. I potser per culpa d'aquest engany, els veritables vencedors morals de la pel·lícula acaben sent tots els altres personatges que l'envolten: les dones enganyades, els empleats explotats i els monstres amb cor. Des d'aquesta perspectiva, la d'aquests veritables i entranyables antiherois de la funció, el gran espectacle de llums, color i so adquireix sentit. 


Beatriz Martínez – Fotogramas.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: