LOS ARCHIVOS DEL PENTÁGONO

Títol original: The Post Direcció: Steven Spielberg Guió: Liz Hannah País: EUA Durada: 116 min Any: 2017 Gènere: Drama Interpretació: Tom Hanks, Meryl Streep, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Bob Odenkirk, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bradley Whitford, Zack Woods Música: John Williams Fotografia: Janusz Kaminski Distribuïdora: EOne Estrena a Espanya: 19/1/2018

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Estats Units, 1971. El director del Washington Post Ben Bradlee (Tom Hanks) i l'editora Katharine Graham (Meryl Streep) descobreixen una filtració amb documents que demostraven que l'administració del president Lyndon B. Johnson havia mentit als ciutadans sobre la guerra del Vietnam. Després de la decisió d'aquest diari de publicar els Papers del Pentàgon, es produeix un gran escàndol i una batalla sense precedents entre periodistes i Govern. Aquesta polèmica revelació va arribar fins i tot a fer mal a l'administració del successor de Johnson, Richard Nixon.

(Sensacine.com)

CRITICA

Primeres crítiques de la premsa de ‘Los archivos del Pentágono’


Apunta maneres de cara als Oscar. Streep feia temps que no estava tan bé, són algunes de les apreciacions dels crítics nord-americans que han pogut veure ja la pel·lícula de Steven Spielberg

"Oportuna" és una paraula que llegireu sovint a les crítiques de l'últim treball de Steven Spielberg, Los archivos del Pentágono. La història parla sobre la redacció de The Washington Post el 1971. L'editora del diari, Katherine Graham (Meryl Streep), i Ben Bradlee, el director (Tom Hanks) intentaven rellançar una publicació en decadència donant suport al New York Times a favor de la llibertat d'expressió, informant sobre els documents del Pentàgon i l'encobriment massiu de secrets per part del govern.

Tot i que és una trama de 1971, els mitjans reconeixen que podria tractar-se d'un succés de 2017, pel fet que el conflicte central sobre una presidència (en aquest cas, la Nixon) i els seus esforços d'aturar una premsa lliure, reflecteix el clima actual amb el president Trump. Això és el que han dit alguns crítics de diverses publicacions nord-americanes.

Chris Nashawaty (Entertainment Weekly): "La bellesa de l'actuació de Streep (una de les millors en anys) és deguda a com et permet veure-la créixer dins la responsabilitat de la seva posició. Ella eleva Los archivos del Pentágono de ser una història sobre la Primera Esmena a ser també una trama feminista. Spielberg fa que aquests dies crucials en la història dels Estats Units siguin més fàcils de seguir. Però si veieu aquesta pel·lícula comparant-la per exemple amb Todos los hombres del Presidente, veureu la diferència entre tenir una història explicada passivament i ajudar activament a desenredar-la".

Owen Glieberman (Variety): "És una pel·lícula potentment observable que no és una veritable obra d'art. Dues de les pel·lícules recents de Spielberg també van ser fetes amb un esperit messiànic de fervor temàtic: Munich, un thriller temorós que es va dirigir al món després de l'11 de setembre, i Lincoln, una mena de màquina del temps dramatitzada que parlava sobre el nostre àmbit, cada vegada més rebel i dividit políticament parlant. No obstant això, les dues pel·lícules tenien una profunditat, un misteri i un poder que transcendien el moment; es poden veure d’aquí a 20 anys i seguiran fent-ho. Los archivos del Pentágono, escrita per Liz Hannah i Josh Singer d'una forma excessivament ocupada i expositiva, és una pel·lícula més funcional i menys imaginativa –és un docudrama alt en carbohidrats de prosa més que poesia– .Podeu emocionar-vos amb el que diu i sentir-vos motivats quan acaba, la pel·lícula declara més del que reverbera".

Todd McCarthy (The Hollywood Reporter): "És un conte dramàtic carregat de tot tipus de dinàmiques, polítiques i personals. Spielberg recarrega des de la mateixa posició amb un ràpid moviment, estén la seva mà i gairebé ordena l'espectador que s'agafi i es deixi portar pel recorregut. La discreció és vital a tot arreu, i hi ha molt en joc per a tots els involucrats, des dels periodistes, que podrien ser empresonats per conspiració, fins a l'administració, que sense saber-ho, ha començat la marxa pel camí que conduirà al cas Watergate".


Alonso Duraldo (The Wrap): "Los archivos del Pentágono passa les proves més difícils d'un drama històric: ens fa comprendre que les decisions que han estat validades per la lent de la història van ser difícils de prendre en el seu moment, i genera suspens sobre com totes les peces van encaixar per prendre les decisions a fi d'arribar a bon terme (El instante más oscuro no ho fa ni la meitat de bé). D'altra banda, el guió obliga un personatge a dir-li a un altre una cosa que ja sap: Ben li recorda a Kay la seva camaraderia cap als expresidents; l'esposa de Ben, Tony (Paulson), li explica el risc que assumeix Kay en aprovar la publicació dels diaris, només per al benefici de l'audiència". [...]

Fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: