CELESTIAL CAMEL

Títol original: Nebesnyy verblyud Direcció: Yuriy Feting Guió: Yuriy Feting, Elzyata Mandzhieva País: Rússia Durada: 90 min Any: 2015 Gènere: Aventures Interpretació: Mikhail Gasanov, Viktor Sukhorukov, Petr Novikov, Irina Hurgunova, Danzan Badrashkiev, Batr Mandzhiev, Baira Mandzhieva, Vitaly Makhov, Vitaly Nadbitov Fotografia: Anton Zhabin Distribuïdora: VerCine Estrena a Espanya: 16/2/2018

Apta per a tots els públics
Doblada en castellà


SINOPSI

Altynka és un camell nadó que, segons les creences del difunt avi del jove Bayir, portarà bona sort a la família pel seu albinisme. Així i tot, el patriarca de la família ha de vendre el camell per una quantitat generosa a un home de la indústria del cinema, decisió que entristeix la família i propicia que la mare del camell, Mara, s'escapi a buscar-lo. D'aquesta manera, Bayir iniciarà un viatge pel desert a la recerca dels dos animals.

(Sensacine)

CRITICA


Adéu, amiguet

A la frontera entre Mongòlia i Rússia, un pare de família ven una cria de camell a un equip de filmació. L'animal, Altynka, està considerat especial pel fet d’haver nascut sota un núvol amb la forma de la seva espècie, però al seu amo no li ha quedat altre remei que acceptar la transacció, li ofereixen una quantitat considerable i ha d'afrontar les despeses de l'imminent naixement del seu nou nadó. Veient que el cadell no vol abandonar la granja familiar, el treuen a la força. Quan els amos han de viatjar en cotxe perquè un metge atengui la dona, partera, el més gran dels fills, Bayir, de dotze anys, es queda a càrrec de Mara, la camella, que s'escaparà a la recerca del seu fill. El xaval recorrerà l'estepa per recuperar-la, ja que d'ella depèn l'economia familiar.

Correcte relat sobre la iniciació a l'edat adulta, i l'assumpció de responsabilitats d'un nen en un entorn poc conegut, amb imatges de gran valor documental. En el seu quart llargmetratge després d'una carrera amb poca repercussió fora del seu país, el director rus Yuriy Feting potser no ha aconseguit tot el dramatisme que esperava. Però a canvi, la seva obra destil·la una enorme simpatia, sobretot quan hi ha en escena l'expressiu xaval protagonista i el nadó camell.

A més, predomina un to d'acció i aventures, potser una mica ingenu, però moments com aquell en el qual el protagonista s’ha d'escapar d'una cel·la faran la història atractiva per al públic més jove. També resulta cridanera la repetitiva però eficaç partitura, amb sabor ètnic, del desconegut compositor Maksim Koshevarov (Mongol).

Juan Luis Sánchez – decine21.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: