LA GAVIOTA

Títol original: The Seagull Direcció: Michael Mayer Guió: Stephen Karam (obra: Antón Chéjov) País: EUA Durada: 98 min Any: 2018 Gènere: Drama Interpretació: Annette Bening, Saoirse Ronan, Corey Stoll, Elisabeth Moss, Mare Winningham, Brian Dennehy, Billy Howle, Jon Tenney, Thomas Hettrick, Ben Thompson, Glenn Fleshler, Michael Zegen, Paul Krisikos, Barbara Tirrell Música: Anton Sanko, Nico Muhly Fotografia: Matthew J. Lloyd Distribuïdora: La Aventura Audiovisual Estrena a Espanya: 31/08/2018

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en espanyol i versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

A Rússia, a finals del segle XIX, la veterana i vanitosa estrella del teatre Irina Arkádina (Annette Bening),  els dies de glòria de la qual van quedar en el passat, passa els dies en una finca de somni prop d'un llac, propietat del seu germà malalt (Brian Dennehy). Allà haurà de compartir el temps amb diverses persones: el seu amant, el famós escriptor Boris Trigorin (Corey Stoll); el seu fill i aspirant a escriptor (Billy Howle), i la ingènua actriu Nina Zarechnaya (Saoirse Ronan). Durant aquesta temporada, tots hauran d’afrontar una sèrie de conflictes, tant romàntics com artístics, mentre pateixen en haver-se enamorat de les persones inadequades.



(Sensacine.com)

CRÍTICA

“La gaviota”:
per a interessats en les adaptacions de prestigi amb un toc elegant

Les obres de Txèkhov han estat portades al cinema en innombrables ocasions en diferents èpoques i des de diferents perspectives i La gaviota potser és, juntament amb Tío Vania, la que més interès ha despertat a l'hora de seguir indagant en el profund substrat entorn de les passions humanes que proposa. Si Marco Bellocchio va compondre la seva particular versió al voltant del desencant que va quedar en l'ambient després del Maig del 68, ara el director Michael Mayer torna a acostar-se als conflictes de l'obra teatral des d'una perspectiva contemporània per posar de manifest que seguim afectats per les mateixes diatribes de sempre: la necessitat de notorietat immediata que corroeix la joventut més ansiosa i la frustració que suposa enfrontar-se al pas del temps quan es traspassa l'edat adulta.

Entre aquestes dues pulsions de vida i de mort, de construcció i destrucció que porta implícit el vell i el nou, s'organitza aquesta pel·lícula coral que harmonitza de manera molt elegant tots els personatges que la integren, tot i que les dues forces motores siguin inevitablement femenines i encarnades per aquestes dues actrius magnètiques pletòriques que són Annette Bening i Saoirse Ronan.

El millor: Bening, en un dels seus cims interpretatius.

El pitjor: en alguns moments és massa explicativa.

Beatriz Martínez – Fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: