CUANDO YO NO ESTÉ

Títol original: Mum's List Direcció: Niall Johnson Guió: Niall Johnson (llibre: St John Greene) País: Regne Unit Durada: 101 min Any: 2016 Gènere: Drama Interpretació: Rafe Spall, Emilia Fox, Elaine Cassidy, William Stagg, Matthew Stagg, Richard Cordery, Susan Jameson, Ross McCormack, Sophie Simnett, Bobby Lockwood, Naomi Battrick, Andrew Byron, Elizabeth Healey, Neil Roberts, Harry Lister Smith, Ciara Charteris Música: Amelia Warner Fotografia: Eben Bolter Distribuïdora: Festival Films Estrena a Espanya: 16/11/2018

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Des que van ser adolescents Singe (Rafe Spall) i Kate (Emilia Fox) van forjar una gran relació que va arribar a perdurar al llarg dels anys. Junts van formar una família i van tenir dos fills, tot sembla anar bé fins que un dia reben una terrible notícia. A Kate li diagnostiquen càncer de mama incurable. Des d'aquest moment lluitarà contra tot pronòstic per poder donar als seus fills i al seu marit els seus últims desitjos perquè visquin el millor possible després que ella se’n vagi.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

«Cuando yo no esté és una pel·lícula consagrada a l'amor
a través del drama que suposa l'aparició d'un càncer de mama»

Basada en fets reals, Cuando yo no esté és un viatge melancòlic a la història d'una relació, i les seves conseqüències quan la mort fa acte de presència. La fixació d'una mare malalta de càncer per deixar-ho tot preparat abans del seu 'últim viatge' i el neguit dels que l'envolten, especialment el seu marit, davant d'aquests fets.

Basada en el best-seller de St John Green, Cuando yo no esté narra en forma de drama la història d'una parella idíl·lica de North Somerset: Singe (Rafe Spall) i Kate (Emilia Fox). Des de la seva primera trobada en una pista de patinatge en la seva joventut fins al seu present amb dos fills (un d'ells que també ha hagut de superar un càncer infantil, finalment amb èxit), en l'ambient petit burgès del comtat cerimonial de Somerset (Anglaterra) .

A base de flashback sistemàtics, que retornen constantment l'espectador a la part més sensible de la seva història i en la qual no s'aprecia cap controvèrsia, Kate va dibuixant una llista de coses i gestos per tal que es realitzin una vegada que la metàstasi s'hagi apoderat del seu cos i retalli la seva existència.

El seu realitzador, Niall Johnson, es deixa portar -de vegades en excés- per un joc fílmic on la música i la fotografia estan molt cuidades, amb un suport actoral que posa en relleu la solidesa que en aquest aspecte té el cinema britànic, però que resulta de vegades una mica embafador.

No obstant això, el tempo de la cinta -amb gairebé dues hores de metratge- resulta de vegades massa lent, amb una proposta narrativa basada en la repetició de les trobades de la parella al llarg de la seva història com a tal, i de les motivacions d’aquesta 'llista de mamà' descrita a la novel·la que dona origen al guió.

En definitiva, Cuando yo no esté és una pel·lícula consagrada a l'amor a través del drama que suposa l'aparició d'un càncer de mama i de tot el seu desenvolupament des del diagnòstic inicial fins al final; ben construïda però amb un ritme inusitadament lent que fa moure massa l’espectador a la seva butaca.

Javier Cuenca – Elcineenlasombra.com

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: