LOS RODRÍGUEZ Y EL MÁS ALLÁ

Direcció i guió: Paco Arango País: Espanya Durada: 116 min Any: 2019 Gènere: Comèdia familiar Interpretació: Eduard Soto, Mariana Treviño, Geraldine Chaplin, Plácido Domingo, Santiago Segura, Rossy de Palma, Omar Chaparro, Sara Jiménez, Macarena Gómez, Antonio Velázquez, Óscar Casas, Arón Piper, Tomás Pozzi, Enrique Villén, Eduardo Gómez Música: Nathan Wang Fotografia: Carles Gusi Distribuïdora: European Dreams Factory Estrena a Espanya: 31/10/2019

Apta per a tots els públics

Versió original en castellà

SINOPSI

Els Rodríguez són una família d'allò més corrent, o almenys això és el que ells creien. Tot es posa de cap per avall quan descobreixen que el difunt avi era en realitat d'un altre planeta. Una boja aventura esclata quan, al traster de la casa familiar, el seu nét descobreix una porta còsmica per on accedir al 'Més enllà'. A partir d'aquí, el caos s'instal·larà en aquesta família que rebrà superpoders... Això sí, hauran d'aprendre a controlar-los urgentment.



(Sensacine.com)

 

CRÍTICA

 

“Los Rodríguez y el más allá', cinema infantil, juvenil i solidari

S'estrena la comèdia familiar de Paco Arango, amb Edu Soto, Mariana Treviño i Santiago Segura en el repartiment
El cinema espanyol familiar -més enllà de pel·lícules d'animació- semblava desterrat de la cartellera fins aquest any. A l'estiu, Santiago Segura ha rebentat la taquilla amb Padre no hay más que uno. I, buscant un públic similar, arriba ara Los Rodríguez y el más allá, de Paco Arango, que s'estrena el 31 d'octubre.

Participada per RTVE, és una comèdia d'aventures amb un repartiment que combina actors espanyols (Edu Soto, Santiago Segura, Rossy de Palma, Macarena Gómez, Óscar Casas o Antonio Velázquez), estrelles mexicanes (Mariana Treviño i Omar Chaparro), i l'argentí Tomás Pozzi.

Arango (Lo que de verdad importa) presenta la seva pel·lícula com un guió "molt boig", en què "una família comuna descobreix que el seu avi difunt és en realitat un extraterrestre del planeta Maktub". Un planeta paral·lel que viu estancat als anys 50 i necessitarà els Rodríguez per evolucionar. "Em va semblar còmic que el planeta fos més rònec, kitsch, en el qual no funciona res", diu. "I així tampoc competeixo en efectes amb els Vengadores", afegeix entre rialles.

A partir d'aquí, comença la comèdia quan el pare i els fills reben poders inservibles però espectaculars. "L'àvia (Geraldine Chaplin) flota, al pare se li il·lumina el cap i el cul, el gos camina pel sostre", enumera Arango. "I, si algú els descobreix, els poden extradir al planeta de l'avi".

Com en anteriors pel·lícules d'Arango, part de la recaptació es destinarà a ajudar els nens amb càncer. "La meva idea és que si vas al cinema, t'ho passes bomba i saps que has fet bé, és un win win", resumeix.

El nom del planeta, Maktub, és també el títol de la pel·lícula que Arango va fer el 2011 i també el nom del centre infantil de trasplantament de medul·la òssia que l'hospital Niño Jesús va fundar amb el que es va recaptar per aquesta cinta. Arango està compromès amb les causes solidàries des de ja fa 17 anys, quan una visita com a voluntari als nens malalts de càncer d'aquest centre hospitalari madrileny li "va robar la vida" i la "va canviar per sempre", segons reconeixia quan va estrenar Lo que de verdad importa.

I, darrere del ritme de comèdia accelerat i els acudits, Arango no amaga que també hi ha missatge. "Estem parlant d'unir-nos amb el riure, independentment del país al qual pertanyis. El que siguis, pel bé de nens. L'única cosa bona del canvi climàtic és que ens està educant que només som un planeta: no hi ha pla B, som un".
[...]

Esteban Ramón – rtve.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: