UN DOCTOR EN LA CAMPIÑA

Títol original: Médecin de campagne Direcció: Thomas Lilti País: França Durada: 102 min Any: 2016 Gènere: Drama Guió: Thomas Lilti, Baya Kasmi Interpretació: François CluzetMarianne DenicourtPatrick DescampsChristophe Odent,Isabelle SadoyanFélix Moati Fotografia: Nicolas Gaurin Productora: 31 Juin Films / Les Films du Parc Estrena a Espanya: 27/05/2016


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà i versió original subtitulada en castellà
SINOPSI

Tots els habitants d'una zona rural francesa poden comptar amb en Jean-Pierre (François Cluzet), el metge que s'encarrega de curar-los i tranquil·litzar-los a qualsevol hora del dia. Durant trenta anys s'ha dedicat al seu ofici, ocupant-se dels malalts sense descans. Però quan el metge emmalalteix greument, serà la Nathalie (Marianne Denicourt) qui arribi per ajudar-lo i, finalment, per reemplaçar-lo.

(Sensacine)

CRÍTICA

Per a qui no perd la fe en el sistema sanitari

 

Hi ha alguna cosa en el tercer llargmetratge del doctor Thomas Lilti que ja apuntava en el seu anterior film, Hipócrates (2013): una profunditat humanista en el seu, si voleu una mica naïf, discurs narratiu. Tots dos formen un atractiu díptic sobre els clarobscurs de la medicina, professió que Lilti ha exercit més enllà de dirigir i escriure. I denuncien el sistema, apostant per recuperar certs valors davant la pressa i la manca de recursos d'avui: el diàleg amb el malalt ("li traiem la paraula al pacient cada 20 segons, cal escoltar-lo, et dona el diagnòstic un 90 per cent de les vegades", afirma, no per atzar, el protagonista del film que ens ocupa), la implicació personal, la vocació, en definitiva el respecte a la vida (i a la mort digna) alienes.

Malgrat la seva falta d'ambició formal, no hi ha dubte de l'habilitat del cineasta per mantenir sota control el to d’Un doctor en la campiña. Sempre mesurat, mai efectista. I la seva bona mà amb els, estupendament elegits, actors: François Cluzet i Marianne Denicourt transmeten sinceritat i aquest carisma que necessita un metge en un, gairebé sempre desconfiat, entorn rural.

El millor: els actors i la seva contenció tonal.

El pitjor: que el cinisme ens faci pensar que el seu és un discurs ingenu.

Àlex Montoya – fotogramas.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: