CORRE COM UNA NOIA. NO ET RENDEIXIS MAI

Títol original: Ride like a girl Direcció: Rachel Griffiths Guió: Andrew Knight, Elise McCredie País: Australia Durada: 98 min Any: 2019 Gènere: Drama Música: David Hirschfelder Fotografia: Martin McGrath Intèrprets: Teresa Palmer, Sam Neill, Sullivan Stapleton, Sophia Forrest, Henry Nixon, Aaron Glenane Distribuïdora: Flins y Piniculas Estrena a Espanya: 26/06/2020


Apta per a tots els públics
Doblada en català

SINOPSI

Des de petita, Michelle Payne (Teresa Palmer) té un somni gairebé impossible: guanyar la copa de Melbourne, la cursa d'hípica de dues milles més dura de totes. Criada entre els seus deu germans pel seu pare, als quinze anys abandona l'institut per dedicar-se a l'hípica a temps complet amb el seu somni com a únic objectiu. Tot i trigar a aconseguir la tècnica, la Michelle aconsegueix convertir-se en una autèntica genet, però una tragèdia familiar i una fatal caiguda amb el seu cavall fan que tota esperança s'acabi. Amb el suport del seu pare i el seu germà Steve, decideix tornar a intentar-ho, tot i tenir en contra els seus metges i la resta dels seus germans.

.

(sensacine.com)

 

CRÍTICA

 

 

Una dona a cavall

El relat és de tall clàssic, un suau biopic sobre la superació, especialment de tabús, ja que les dones han hagut de travessar el seu desert per aconseguir el seu lloc en aquesta imatge tan bonica i artística de l'home i el seu cavall 

El cavall és un animal amb un alt contingut cinematogràfic i que dona a qualsevol pel·lícula una velocitat i una estètica més gran que, posem, un ornitorrinc, i aquest film australià aconsegueix el seu millor i més vistós profit en filmar-los amb detall en plena tensió i carrera: tracta sobre la Copa Melbourne, una de les més antigues i cèlebres carreres de cavalls del món. El personatge central és una jove, Michelle Payne, membre d'una família nombrosa dedicada a la cria i entrenament de cavalls de carreres, i la primera dona que va guanyar la Copa Melbourne. La directora, Rachel Griffiths, explica la història d'aquesta jove al costat dels seus deu germans i al seu pare vidu, que encarna Sam Neill amb la mateixa elegància davant el cavall que quan està davant del dinosaure o el mafiós.

El relat és de tall clàssic, un suau biopic sobre la superació, especialment de tabús, ja que les dones han hagut de travessar el seu desert per aconseguir el seu lloc en aquesta imatge tan bonica i artística de l'home i el seu cavall. Els drames personals i familiars són un pur trotar, però les escenes als hipòdroms són a plena galopada i amb la càmera surfejant per llocs inversemblants. L'actriu que interpreta la jockey Michelle Payne és Teresa Palmer, que té un gran registre emotiu molt puntejat en la seva relació amb el pare i amb un germà amb síndrome de Down.

Oti Rodríguez Marchante – abc.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: