LA LISTA DE LOS DESEOS

Direcció i guió: Álvaro Díaz Lorenzo País: Espanya Durada: 102 min Any: 2020 Gènere: Comèdia dramàtica Interpretació: María León, Victoria Abril, Silvia Alonso, Salva Reina, Boré Buika, Paco Tous, Andrés Velencoso, Joaquín Núñez, Ken Appledorn, Carolina Bassecourt, Josema Pichardo, Mara Guil Música: Julio de la Rosa Fotografia: Valentín Álvarez Distribuïdora: A Contracorriente Films Estrena a Espanya: 3/7/2020

No recomanada per a menors de 12 anys
Versió original en castellà

SINOPSI

L’Eva i la Carmen estan lluitant contra el càncer de mama i coincideixen en les sessions de quimioteràpia. La Carmen anima l’Eva a fer una llista amb tres desitjos i la repta que els compleixi després del tractament, però abans de conèixer els resultats. A la Carmen encara li queda una última cosa per ratllar de la seva llista, així que juntament amb la Mar, una amiga que s’acaba de separar, s'embarquen en un viatge amb l'objectiu de completar les seves llistes.

(sensacine.com)

 

CRÍTICA

 

No és excessivament dramàtica, tot i que alguna escena sàpiga humitejar-te els ulls. És divertida, cada personatge en el seu registre.

La lista de los deseos es presenta com una road movie on cada protagonista complirà tres desitjos durant el viatge que fan en autocaravana des de Sevilla fins al desert del Sàhara. Aquest és un format còmode per a l'humor, per presentar una gran varietat d'escenaris, personatges i situacions sense donar gaires explicacions.

Dues de les protagonistes acaben d'acabar quimioteràpia, on s'han conegut, i així s'aconsegueix un rerefons realista, encara que dramàtic, i ens farà un salt el cor cap al final. La Carmen, veterana en la malaltia, ajuda l’Eva a deixar de pensar en els resultats que els donaran perquè se centri en el positiu del viatge. La Mar, la seva millor amiga, s'hi uneix ara que està soltera i té les coses clares sobre el seu futur.

Les protagonistes són María León, Victoria Abril i Silvia Alonso, però també apareixen cares reconeixibles de la televisió com Salva Reina (Malaka, 2019), Paco Tous (Los hombres de Paco, 2005), Andrés Velencoso (Velvet, 2018) o Boré Buika (Mar de plástico, 2015).

Totes tres acabaran canviant la vida a algú, dormint al desert o a la presó. Com demanen a la llista, més o menys. Aquestes amigues tenen caràcters molt diferents, l’Eva càrrega amb un abandó del passat, la Carmen és la guia en aquesta aventura i mostra un profund amor pel seu marit, mentre que la Mar és la més esbojarrada, encara que en el fons té un desig que la seva parella no ha pogut complir.

Són dones divertides, amb el cap sobre les espatlles, encara que desitgen alliberar-se durant uns dies i complir tot allò que no s’han permès fer. No és excessivament dramàtica, tot i que alguna escena sàpiga humitejar-te els ulls. És divertida, cada personatge en el seu registre. Potser incomoden els desenllaços amorosos, però és un fermall que agradarà al públic i no desentona en aquest tipus de pel·lícula.

Aquest viatge recorda la recent Vivir dos veces (Maria Ripoll, 2019), també amb tres protagonistes que s'enfronten a un viatge abans que la malaltia avanci per a un d'ells. Álvaro Díaz ja va dirigir Señor, dame paciencia (2017), que va tenir un cert èxit comercial, i la menys lloada Los Japón (2019), ja amb María León en el repartiment. [...]. Sens dubte, aquesta tindrà tints més profunds que les seves predecessores, i és similar a la de 2017, que abordava l’acceptació de la mort d'un familiar, també amb Silvia Alonso a l’elenc. [...]

Alba Puerto – elcineenlasombra.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: