VIAJO SOLA

Títol original: Viaggio sola Direcció: Maria Sole Tognazzi Guió: Ivan Cotroneo, Francesca Marciano, Maria Sole Tognazzi País: Itàlia Durada: 79 min Any: 2013 Gènere: Comèdia dramàtica Interpretació: Margherita Buy, Stefano Accorsi, Fabrizia Sacchi, Gianmarco Tognazzi, Alessia Barela, Lesley Manville, Aaron Hitz, Sara Tosti, Orlando Cinque, Monica Cervini, Alberto Basaluzzo, Alessandro Lombardo, Eirik Bar, Paolo De Giorgio, Jacopo Maria Bicocchi Música: Gabriele Roberto Fotografia: Arnaldo Catanari Distribuïdora: Caramel Films Estrena a Espanya: 1/8/2014


Apta per a tots els públics
Doblada en castellà


Especialment recomanada
per al foment de la igualtat de gènere



SINOPSI

La Irene, una dona maca i soltera, treballa com a crític d'hotels de luxe. Viatja sola constantment, i escriu informes molt detallats sobre tots els errors del personal. Dedicada a controlar els horaris del servei d'habitacions, prendre la temperatura del vi blanc, mesurar nivells de pols, els seus viatges no resulten gaire relaxants, i la seva vida personal és gairebé inexistent, excepte per la seva llarga amistat amb l’Andrea, un guapo proveïdor de menjar ecològic.


(Filmaffinity)

CRÍTICA

La vida no és pur luxe

"M'agrada escoltar, un plaer en extinció". És un dels diàlegs d'aquesta pel·lícula que afronta el tema de la solitud en un món aparentment més comunicat que mai, tot i que transitat per éssers cada vegada més aïllats de si mateixos i dels altres. Que aquesta anàlisi es faci des d'una perspectiva femenina, desproveïda de clixés i falsos recursos dramàtics, encara li atorga més rellevància.

És el quart llargmetratge de Maria Sole Tognazzi, que el 2013 va filmar Ritratto di mio padre, impagable documental on, efectivament, recreava la figura del seu progenitor, el popular comediant italià Ugo Tognazzi, mort el 1990. amb testimonis de Bernardo Bertolucci, Valeria Golino , Michel Picccoli, Laura Morante, Michele Placido o Ettore Scola.

Recordada per les seves interpretacions per a Nanni Moretti a les polèmiques Habemus Papam o la berlusconiana Il caimano, el magnífic treball de Margherita Buy aporta incontestable versemblança a Viajo sola. Interpreta la Irene, una soltera de 40 anys, viatgera infatigable per tot el món. Però sempre en primera classe, amb limusines esperant la seva arribada i allotjament en hotels de luxe. Es diria que és l'equivalent femení del George Clooney que a Up in the air era un executiu de recursos humans, encarregat d'acomiadar treballadors, i la seva llar eren els avions i els hotels de cinc estrelles.

La Irene s'allotja sense revelar la condició de temible inspectora. Els seus informes poden restar alguna estrella a l'establiment. La seva connexió amb el món es redueix a una antiga parella, ara el seu millor amic i suport emocional. Ella és una dona independent, en aparença feliç. Sembla tenir-ho tot i res. Certs fets relacionats amb el seu antic company i les relacions familiars seran el detonant per donar un nou rumb a la seva vida. La Irene haurà de plantejar-se si abandona la disfressa amb què oculta els seus sentiments i viu la realitat.

 

Lluís Bonet Mojica– lavanguardia.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: