THE GUILTY

Títol original: Den skyldige Direcció: Gustav Möller Guió: Emil Nygaard Albertsen, Gustav MöllerPaís: Dinamarca Durada: 85 min Any: 2018 Gènere: Thriller, segrestos, desaparicions Interpretació: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Maria Gersby, Jakob Ulrik Lohmann, Laura Bro, Katinka Evers-Jahnsen, Jeanette Lindbæk, Simon Bennebjerg, Morten Suurballe, Guuled Abdi Youssef, Caroline Løppke, Peter Christoffersen, Nicolai Wendelboe, Morten Thunbo, Anders Brink Madsen Música: Carl Coleman, Caspar Hesselager Fotografia: Jasper Spanning Distribuïdora: Caramel Films Estrena a Espanya: 18/11/2018

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en espanyol i versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

Asger Holm era un oficial de policia que ha estat relegat a operador del servei d'emergències. Durant la seva rutina nocturna rep una misteriosa trucada d'una dona completament terroritzada. D'una manera molt estranya descobrirà que ha estat segrestada. És llavors quan començarà la cerca a distància de la víctima, mentre l’Asger haurà d'enfrontar-se als seus propis dimonis.


(Sensacine)

CRÍTICA

‘The Guilty’: superb thriller telefònic

Per fer un excel·lent thriller no sempre fan falta tirotejos, explosions, persecucions, atracaments o assassinats sagnants. De vegades, com en aquesta sorprenent i superba opera prima (i, fa cinc anys a Locke, referència inevitable que ve a la memòria a l'hora de parlar de The Guilty), n’hi ha més que prou amb un telèfon, i a més fix. Aquesta és l'única arma que empunya el protagonista, un policia que, per fosques raons que no es desvetllaran fins al final, ha estat castigat a atendre durant la matinada les trucades al servei d'emergència, i amb la qual intentarà evitar a contrarellotge que es cometi un terrible crim.

Partint d'un extraordinari, detallista i molt precís guió, Moller provoca tensió i desassossec del primer a l'últim minut i aconsegueix, a través únicament de les paraules de l'agent i els seus diferents interlocutors, traslladar-nos d'un escenari a un altre i que gairebé visquem en primera persona la peripècia que està succeint a l'altre costat de la línia telefònica.

El paper de l'omnipresent protagonista, un home turmentat que en principi només busca la seva pròpia redempció a través de la salvació del proïsme i acaba implicant-se personalment en un assumpte que hauria d’enfocar des d'una perspectiva professional, és un regal per a qualsevol actor i Jakob Cedergrem ho aprofita meravellosament, per construir una de les interpretacions més complicades, matisades i commovedores que s'han pogut veure en els últims temps. Igual que la pel·lícula, del millor de l'any.

+ Un guió amb la precisió d'una mirada telescòpica, sense una paraula de més ni una paraula de menys.

- Que estigui rodada en danès. No és que en realitat sigui un problema, però no se li poden posar gaires més pegues ...

Alberto Lichini – elmundo,es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: