OBEDIENCIA

Títol original: Obey Direcció i guió: Jamie Jones País: Regne Unit Durada: 96 min Any: 2018 Gènere: Drama social Interpretació: Marcus Rutherford, Sophie Kennedy Clark, Michael Quartey, Sam Gittins, T'Nia Miller, James Atwell, Taurean Steele Música: Chris Coco, Duncan Forbes Fotografia: Albert Salas Distribuïdora: Film Buró Estrena a Espanya: 22/02/2019

No recomanada per a menors de 16 anys
Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

La vida no és fàcil per al Leon (Marcus Rutherford). Als seus 19 anys, s'ha d'enfrontar a la seva dura realitat. El marit de la seva mare l’amenaça i, per si això fos poc, aquesta no té cura del seu fill, sinó que prefereix dedicar-se a beure i a tractar de complaure la seva parella. Intentant allunyar-se del seu dia a dia, el Leon coneix una jove anomenada Twiggy (Sophie Kennedy Clark). Per primera vegada, està enamorat i, quan la Twiggy li ensenya el món en què viu, una cosa nova ressona a l'interior del noi. No obstant això, quan l'amor s'acaba, el Leon ha de lluitar contra el seu passat i les dificultats que el present li ofereix.

(Sensacine)



CRÍTICA

‘Obediencia’: un lleó ferit

La notable òpera prima de Jamie Jones és una història plena de veritat i clarobscurs

Amb els disturbis de 2011 a l'East End londinenc com a rerefons, la notable òpera prima del gal·lès Jamie Jones segueix els passos del Leon, un noi de 19 anys que pateix una mare alcohòlica i depressiva i els seus amants violents i toxicòmans, i s’acosta perillosament a la delinqüència de la mà de la seva colla. Fins que en la seva vida irromp com un raig d'esperança la rebel Twiggy, un esperit lliure i llibertari...

La relació entre els dos protagonistes, magníficament interpretats per un molt contingut Marcus Rutherford i una aclaparadora Sophie Kennedy Clark, és l'eix que vertebra una història plena de veritat i plena de clarobscurs més foscos que clars, com la vida mateixa, explicada amb pols ferm pel director debutant, que recorre a un estil naturalista i semidocumental, amb molta càmera en mà i llargs plans seqüència que aconsegueixen que ens impliquem en l'odissea personal del Leon i ens submergeixen en una absurda espiral de violència incontrolable a través d'imatges plenes de força visual.

+ La força de les imatges semidocumentales que recreen els disturbis de l'East End londinenc.

- Alguns personatges secundaris apareixen i desapareixen sense més explicacions.

Alberto Luchini – elmundo.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: