UNA JOVEN PROMETEDORA

Títol original: Promising Young Woman Direcció i guió: Emerald Fennell País: EUA Durada: 114 min Any: 2020 Gènere: Drama Interpretació: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Adam Brody, Laverne Cox, Clancy Brown, Angela Zhou, Christopher Mintz-Plasse, Alfred Molina, Molly Shannon, Sam Richardson, Steve Monroe, Casey Adams Música: Anthony B. Willis Fotografia: Benjamin Kracun Distribuïdora: Universal Pictures Estrena a Espanya: 16/04/2021

No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

La Cassie tenia un brillant futur fins que un desagradable incident va truncar la seva carrera. Ara res en la seva vida és el que sembla: és intel·ligent, audaç i viu una doble vida de nit. La Cassie té l'oportunitat d'esmenar tot el que no va sortir bé en el seu passat... venjant-se dels culpables.



(FilmAffinity)


CRÍTICA

Sona Boys, de Charli XCX, mentre la càmera capta els moviments de pelvis d'uns homes en una discoteca. Tres companys de feina es fixen en una dona borratxa, eixancarrada en un sofà. "Les noies com ella es posen en perill. S'ho està buscant", comenten. Sort que tot és una farsa: aquesta jove (Mulligan, pur magnetisme), lluny de ser la presa, esdevé una arma de venjança i empoderament contra els autodenominats "bons nois". Ella és la Cassie: ondes rosses, vestits en tons pastel, ungles multicolor i WhatsApp rosa xiclet. Tan "guapa" i tan subversiva, aquesta justiciera improbable enquadrada en plans mitjans és víctima de la seva obsessió per esmenar un "incident 'que li va passar a la seva millor amiga en el passat, i botxí de la nostra societat masclista i abusadora.

Sense ni tan sols esmentar la paraula, Una joven prometedora gira al voltant del poder destructiu d'una violació. Sí que sentim "mala decisió" o "ell ​​va dir, ella va dir", eufemismes socialment acceptats per no incomodar ningú. També es repeteixen les excuses: "Era una criatura" o "Soc un bon noi". Sense subtilesa ni manies, l'aclaparador debut de Fennell, un al·legat retorçat, estimulant i feminista, ens escup aquesta realitat a la cara, com la saliva que la Cassie deixa caure intencionadament en un cafè. És el dit acusador de les dones, que aquí dirigeixen, protagonitzen i canten It 's Raining Men, Toxic, Angel of the Morning i fins i tot Stars Are Blind.

Una 'rap and revenge' atípica, visceral i provocativa, híbrid entre el thriller i la comèdia negra, que resulta tan real que aterreix; aterreix sentir aquestes converses en què els homes sexualitzen les dones, aterreix identificar aquesta societat encobridora com la nostra, aterreix reconèixer-se en la impotència, la ràbia i les ganes de revenja d'aquesta antiheroïna amb disfressa d'infermera. "El malson de tot home és ser acusat ‘d’això’, etziba un personatge masculí. "Endevines quin és el malson de tota dona?", contraataca la Cassie. Ella no busca la teva aprovació, només la teva atenció, i i tant que l'aconsegueix.

Janire Zurbano - 20minutos.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: