CORAZÓN GIGANTE

Títol original: Fúsi Direcció i guió: Dagur Kári País: Islàndia Durada: 92 min Any: 2015 Gènere: Drama Interpretació: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Sigurjón Kjartansson Música: Dagur Kári, Karsten Fundal Fotografia: Rasmus Videbæk Distribuïdora: Surtsey Estrena a Espanya: 13/05/2016

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en català / Doblada en castellà / Versió original subtitulada en castellà

SINOPSI

Als seus 43 anys, en Fusi és un inadaptat, amb sobrepès, que mai ha tingut parella i l'únic interès són les batalles de la Segona Guerra Mundial, que reprodueix en miniatura a l'apartament on viu amb la seva mare. Un dia rep un cupó per anar a una escola de ball, on coneix la Sjöfn, una dona solitària, com ell, i amb profundes ferides psicològiques.

(FilmAffinity)



CRÍTICA

Un soldat de l’existència

Dagur Kári salta des d'Islàndia fins als nostres cinemes per commoure'ns amb el seu cinquè llargmetratge

Com un Roy Andersson sense surrealisme, com un Aki Kaurismaki romàntic i esperançador, Dagur Kári salta des de la gèlida Islàndia fins als nostres cinemes per commoure'ns amb el seu cinquè llargmetratge i un gran personatge: un adult gras, suat i verge, amb cert complex d'Èdip, tímid i professional, artesà de les joguines de la II Guerra Mundial, soldat de la vida, massacrat pels coronels de la nostra societat, però disposat a rebel·lar-se com el més romàntic dels éssers de la terra. Fusi es va anomenar la pel·lícula a Islàndia; Virgin Mountain (muntanya verge), en la seva estrena internacional; Corazón gigante, aquí a Espanya. El cor com una muntanya, el gegant de la virginitat.

El primeríssim pla d'un ull, inesperat i insòlit (el pla), brillant de tristesa (l'ull), marca una pel·lícula sorpresa, de posada en escena impecable, que sempre posa el seu objectiu en el lloc just, ja siguin mirades o gestos, subjectes o objectes, ments pensants o cors enderrocats. I, com a companyia ideal del posicionament de la càmera, uns exquisits tractaments de la llum i musical, tant la banda sonora com les cançons d'acompanyament, subtils, sense molestar ni subratllar. Corazón gigante , si de cas, només fa olor de ja vist pel seu massa visitat últim pla, repetit en desenes de pel·lícules de l'última dècada, quan cal culminar una odissea terrenal amb un gest darrer que resumeixi, que indiqui, cap a on es dirigeix ​​el futur del personatge.

No obstant això, malgrat aquest insistent últim pla del cinema d'autor contemporani, Kari, director i guionista, fuig de la temptació totalitzadora, del desenllaç condescendent. I, com a la vida, ens ve a dir que el traçat perfecte de la felicitat és impossible, que hi ha penes a oblidar, que hi ha motxilles massa pesades que és millor abandonar, per innecessàries i, sobretot, per impossibles.


Javier Ocaña – elpais.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: