PASTEL DE PERA CON LAVANDA

Títol original: Le goût des merveilles Direcció i guió: Eric Besnard País: França Durada: 97 min Any: 2015 Gènere: Romàntic Interpretació: Virginie Efira, Benjamin Lavernhe, Lucie Fagedet, Léo Lorléac'h, Hervé Pierre, Hiam Abbass, Laurent Bateau, Natalie Beder Música: Christophe Julien Fotografia: Philippe Guilbert Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 29/07/2016

Apta per a tots els públics
Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

Al cor de la Provença, la Louise cria sola els seus dos fills i intenta mantenir a flotació el negoci familiar. Un dia en què gairebé atropella un desconegut, la Louise descobreix que és un home diferent de la resta de la gent. La fascinació que sent per ell és tal que sospita que podria canviar la seva vida i la de la seva família.

(FilmAffinity)



CRÍTICA

Si durant els 90 la cara de Meg Ryan va arribar a ser equivalent metonímic de la comèdia romàntica de Hollywood, avui dia Virginie Efira és el millor estendard del gènere en declinació française des de les marquesines. Ella sempre manté una inalterable perxa de candor i finor, mentre els seus partenaires rotatoris llueixen diverses excentricitats; en els últims anys, l'actriu belga ha hagut de bregar amb un malastruc crònic (La oportunidad de mi vida, 2011), un jovenet (20 años no importan, 2013) i un Jean Dujardin minvat (Un hombre de altura, 2016). A la campestre i assolellada Pastel de pera con lavanda, el seu company de ball sentimental és Benjamin Lavernhe, ficat en un esforçat registre teatral amb principis d'Asperger i molts cullerots de bondat.

El director i guionista Éric Besnard té prou ofici per jugar amb l'alternança entre els seus dos protagonistes, donant espai a cada un dins d'aquest motor de guió tan qüestionable que és la manic pixie dream girl. Aquí mai està clar qui posa més cap per avall la vida de qui: si l'innocent llibreter amb dificultats d'interacció social, obsessionat amb els números i la climatologia, o la vídua pastissera i cultivadora de fruita astorada pels deutes i la rebel·lia de la seva prole adolescent. Al final, l'ambigüitat queda en taules, una mica com tot en una pel·lícula suau per a la visió agradable i trencadissa com una fulleta. Aquí hi ha Èfira per posar-hi a sobre la mel.

Daniel de Partearroyo – 20minutos.es



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: