CRUELLA

Direcció: Craig Gillespie Guió: Aline Brosh McKenna, Jez Butterworth, Kelly Marcel, Steve Zissis, Dana Fox, Tony McNamara País: EUA Durada: 134 min Any: 2021 Gènere: Comèdia, aventures, misteri Interpretació: Emma Stone, Emma Thompson, Paul Walter Hauser, Joel Fry, Emily Beecham, Gianni Calchetti Fotografia: Nicolas Karakatsanis Distribuïdora: The Walt Disney Company Estrena a Espanya: 28/05/2021


No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

Cruella de Vil (Emma Stone) en carn i ossos, una altra vegada. La icònica malvada de 101 Dálmatas (1961), amb el cabell tenyit meitat de blanc i l'altra meitat de color negre, i amant incondicional de les pells, és la protagonista d'aquest film. La pel·lícula narra els orígens de Cruella uns quants anys abans dels esdeveniments que ocorrien en el clàssic de Disney. Descobrirem com la Cruella es va tornar tan freda i retorçada, a més de com va néixer la seva obsessió per les pells?

(Sensacine)

 



CRÍTICA

“Cruella” ja té les primeres crítiques i reaccions.
Mereix la pena la pel·lícula d’Emma Stone?

Cruella arribarà als cinemes i a Disney+ (amb cost addicional) el proper 28 de maig. Ja no falta gaire, i ja hi ha alguns afortunats que han pogut veure i escriure sobre la pel·lícula de Disney protagonitzada per Emma Stone que narra els orígens de la icònica malvada de 101 dàlmates. Això és el que han dit alguns d'ells després de veure la pel·lícula.

Ian Sandwell, de Digital Spy, la descriu com "molt divertida", també afirma que "hi ha coses qüestionables en la història d'orígens de Cruella que fan que sigui difícil empatitzar amb el malvat que odiem estimar. Qualsevol que estigui preocupat per la necessitat d'una història d'origen per a Cruella de Vil trobarà coses per les quals frustrar-se, però no es pot negar que té veritable estil, un vestuari increïble i alguns gossos molt bons".

Erik Davis, de Fandango, la descriu com la disneylització d'El diablo viste de Prada.

Mentre que Joel Meares la defineix com la unió d'aquesta amb Las brujas i La muerte os sienta tan bien. A més de recomanar encaridament la pel·lícula, demana en un segon tuit fer-nos un favor i veure-la, de forma segura, en pantalla gran.

El crític Scott Menzel la defineix com la sorpresa de l'estiu. Afirma que Emma Stone està perfecta com a Cruella, que no és per a nens perquè és salvatge i fosca i que el seu vestuari i maquillatge és mereixedor de l'Òscar. També destaca com es diferencia i la seva personalitat i qualitat enfront dels anteriors Live-Action de Disney, definint-ho com un encreuament entre Batman Returns i la referència més citada, El diablo viste de Prada.

Altres crítics com Eric Italiano i Courtney Howard també estan encantats amb la pel·lícula. Destacant, com la resta, les interpretacions d'Emma Stone i Emma Thompson, així com el vestuari i el maquillatge.

Finalment, Grace Randolph confirma la teoria que sí, Cruellaés el primer personatge oficialment LGTBI de Disney gràcies a aquesta cinta.

 

Rafael Sánchez Casademont – fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: