LUCES DE PARÍS

Títol original: La ritournelle Direcció: Marc Fitoussi Guió: Marc Fitoussi, Sylvie Dauvillier País: França Durada: 95 min Any: 2014 Gènere: Comèdia Interpretació: Isabelle Huppert, Jean-Pierre Darroussin, Michael Nyqvist, Pio Marmai, Marina Foïs, Audrey Dana, Anaïs Demoustier, Clément Métayer, Jean-Charles Clichet Música: Tim Gane, Sean O'Hagan Fotografia: Agnès Godard Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 18/03/2016


Apta per a tots els públics

Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol

SINOPSI

La Brigitte i en Xavier viuen a Normandia i es dediquen a la ramaderia bovina. Ella és somiadora mentre que ell viu per i per a la seva feina. Després de la partença dels seus fills, el pes de la rutina a la Brigitte se li fa cada vegada més difícil de suportar. Un dia, en un rampell de bogeria, se’n va a París sense dir res. En Xavier s'adona llavors que potser l'està perdent.

(FilmAffinity)



CRÍTICA

Madame Bovary rural

Isabelle Huppert va encarnar fa 25 anys la mítica Madame Bovary en una pel·lícula dirigida per Claude Chabrol (1991) i a Luces de París, de Marc Fitoussi, sembla reprendre si no el personatge almenys l'arquetip de la dona somiadora, inconformista i infidel amb el paper de la Brigitte, una grangera en plena crisi de maduresa que fuig durant un cap de setmana a la recerca de la fantasia romàntica. Són aquestes llums de París a les quals al·ludeix el títol del film i que funcionen com a miratge o encanteri en què caurà el personatge de Huppert, fastiguejada de l'avorriment d'una vida rural monòtona i d'un marit, tot i ser generós, encantat amb la rutina.

La pèl-roja, que repeteix a les ordres de Fitoussi després de Copacabana (2010), ofereix a Luces de París un perfil molt més amable i entendridor que habitualment gràcies a un personatge en el qual se la nota molt còmoda. Còmica al mateix temps que misteriosa, Huppert borda, com sempre, un personatge molt més complex del que sembla, enigmàtic en la seva parca senzillesa. Fitoussi, en aquest sentit, li regala situacions interpretatives notables, com quan flirteja amb un xaval de vint anys al qual ha seguit fins a París obnubilada després de quatre floretes o com quan torna a la llar després de la seva aventura extramatrimonial. Són seqüències que marquen el to de la pel·lícula, els llums i les ombres d'aquesta escapada de la protagonista, exposades amb la naturalitat necessària que exigeix ​​la comèdia romàntica i que, d'altra banda, feia temps que no es veia en el gènere. Innocent i lleugera, tant de bo tots els affaires acabessin de manera tan suau i delicada com el que proposa Fitoussi.

A favor: la seva aposta vitalista.

En contra: el canvi d'actitud del marit cap a la Brigitte és una mica brusc.

Paula Arantzazu Ruiz – sensacine.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: