¡A TODO TREN! (DESTINO ASTURIAS)

Direcció: Santiago Segura Guió: Marta González de Vega, Santiago Segura País: Espanya Durada: 90 min Any: 2021 Gènere: Comèdia Interpretació: Santiago Segura, Leo Harlem, Luna Fulgencio, Florentino Fernández, Joaquín Reyes, David Guapo Fotografia: Ángel Iguacel Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 08/07/2021

No recomanada per a menors de 7 anys

Versió original en espanyol

SINOPSI

Un pare i un avi es converteixen en els encarregats de portar un grup de nens a un campament d'estiu. No obstant això, a causa d'una confusió, els adults es veuen obligats a recórrer mitja Espanya per trobar els petits abans que la resta de pares s’adoni de l’extraviament.

(Sensacine)

 



CRÍTICA

“¡A todo tren!”: un malson fet comèdia de la mà de Santiago Segura

Saragossa, 29 de juny (EFE).- Un tren surt amb sis nens sols i deixa els adults despistats a l'andana. Un autèntic malson al qual el director Santiago Segura dona la volta per convertir-lo en una comèdia, ¡A todo tren! Destino Asturias, que aspira a convertir-se en la pel·lícula de l'estiu.

"Abans de la pandèmia vam fer Padre no hay más que uno i va ser la pel·lícula espanyola més vista de l'any, en plena pandèmia vam estrenar la segona i va ser la més vista i, a finals de la pandèmia -que creuo els ditets perquè ho sigui-, no faltarem a la nostra cita amb els espectadors", assenyala Santiago Segura en una entrevista amb Efe [...].

La cinta, protagonitzada pel mateix Segura i per Leo Harlem, arribarà als cinemes el 9 de juliol, prometent amb un repartiment com Florentino Fernández "Flo" o Joaquín Reyes "aquelles rialles que tanta falta fan".

"És important que segreguem hormones positives per a l'organisme: oxitocina, serotonina... Perquè quan tens por, estrès i mal rotllo generes cortisol, i això deprimeix el sistema immunològic. Amb la qual cosa, vull recomanar terapèuticament que vagin a veure ¡A todo tren!", fa broma el cineasta.

Assenteix Florentino Fernández, que acompanya Segura en aquesta gira i que en aquesta cinta ha canviat de registre per ficar-se en la pell d'un sever revisor obsessionat amb les entremaliadures que els nens fan a bord.

"És un repte que em va plantejar Santiago i n’estic satisfet i agraït", comenta l'humorista, que reconeix que ell també hauria fet el mateix amb un actor capaç de "donar" si es troba en tensió.

El director madrileny, que es confessa "fan" de Florentino, assenyala que és un gran còmic, però que sempre li acaba donant un paper "infal·lible". Però, "com que als actors els agraden els desafiaments", va pensar que gaudiria igual amb quelcom que mai havia fet: el paper de dolent.

A la gran pantalla, no l'hi posen gens fàcil els nens que interpreten Luna Fulgencio, Alan Miranda, Eneko Otero, Javier García, Verónica López i Sirena Segura, la filla petita del director, que va debutar amb la seva germana a Padre no hay más que uno.

Sobre l'experiència de rodar amb nens, Segura troba molt encertada la traducció d'aquest verb al francès -jouer- i a l'anglès -to play-, i que en espanyol signifiquen 'jugar'.

"Rodar és com un joc per a ells i nosaltres teníem enveja, perquè quan deien 'tallin!' ells s'anaven a jugar una estona. Ho fan molt bé, a més tenen una retentiva total, més que alguns actors adults que tenen problemes amb els seus textos, els nens ho clavaven sempre", il·lustra el director.

Les aparicions d'actors, humoristes i presentadors com David Guapo, Diego García-Arroba "El Cejas", Cristina Pedroche, Martita de Graná, Paz Padilla, Antonio Resines, Paz Vega o Josema Yuste es conjuguen amb el jove repartiment que puja al tren per crear una comèdia, com defineix Fernández, en la qual "encaixen els avis, els pares i els nens".

"És que és una comèdia per a tots els públics, que això ho dius i sembla com que sona antic o desclassificat, però l’amiguet (en referència a Segura) ha demostrat que tots els públics han anat al cinema i les pel·lícules que fa darrerament han triomfat a cor què vols", afegeix l'actor.

Per a l'humorista madrileny, Segura està aconseguint a poc a poc fer que les seves pel·lícules siguin un nou "pla a l'estiu dels espanyols", un comentari davant el qual reacciona ràpidament el director: "I ja en tinc una altra de pensada per a l'any vinent!".

 

Inés Escario – eldiario.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: