VIUDA NEGRA

Títol original: Black Widow Direcció: Cate Shortland Guió: Eric Pearson (còmic: Don Heck, Stan Lee, Don Rico i història: Jac Schaeffer, Ned Benson) País: EUA Durada: 134 min Any: 2020 Gènere: Acció, ciència-ficció Interpretació: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt, Ray Winstone, O.T. Fagbenle, Michelle Lee, Olivier Richters, Nanna Blondell, Joakim Skarli, Obie Matthew... Música: Lorne Balfe Fotografia: Gabriel Beristain Distribuïdora: Walt Disney Company Estrena a Espanya: 09/07/2021

No recomanada per a menors de 12 anys

Versió doblada en espanyol

SINOPSI

Natasha Romanoff, àlies Viuda Negra, s'enfronta als capítols més foscos de la seva història quan sorgeix una perillosa conspiració relacionada amb el seu passat. Perseguida per una força que no s'aturarà davant de res per destruir-la, la Natasha ha de bregar amb la seva història com a espia i amb la petja de relacions destruïdes que va deixar enrere molt abans de convertir-se en Venjadora.

(FilmAffinity)

 

 



CRÍTICA

Fantàstica pel·lícula d'espies vibrant, amb un punt de thriller i ciència-ficció

La pel·lícula que Marvel ens devia de Viuda Negra és la primera pel·lícula de la Fase IV de Marvel. Ha estat una grata sorpresa i m'ho he passat genial veient-la. La dirigeix ​​l'australiana Cate Shortland, encara que aquesta pel·lícula va rebutjar dirigir-la Chloe Zhao, guanyadora de l'Oscar i el Globus d'Or, i que en canvi sí que va acceptar rodar Eternals.

Marvel tenia clar que volia una directora per a aquesta pel·lícula i Shortland tenia a favor seu abans d'afrontar el repte de Marvel quatre llargmetratges, Somersault, The Silence, Lore, Berlin Syndrome. I la directora ha fet una bona feina tot i que en les pel·lícules de Marvel no sol haver-hi un segell autorístic, sinó que són pel·lícules de productor. Escriu el guió Eric Pearson, que va escriure la sèrie de Thor Ragnarok, sobre un tractament de guió de Jac Shaeffer (Wandavisión) i Ned Benson.

Scarlett Johansson ha arribat a definir la pel·lícula com un encreuament entre Logan, El Fugitivo i Terminator 2, que és la seva pel·lícula de ciència-ficció favorita. A més, a la pel·lícula apareix Florence Pugh, que està destinada a trencar Hollywood, la qual hem vist sortir-se’n a Mujercitas o Midsommar; David Harbour, de Stranger Things ,i Rachel Weisz.

La pel·lícula Viuda Negra, que arriba als cinemes el 9 de juliol i a Disney+, s’ubica a Rússia i se situa cronològicament darrere de Capitán América: Civil War i explica part del passat misteriós de Viuda Negra i alhora tracta de curar les ferides d'aquest passat. És la primera de les quatre pel·lícules que Marvel estrenarà d'aquí a final d'any: al setembre, Shang-Chi y la leyenda de los 10 anillos; al novembre, Eternals, i al desembre,Spiderman, No way home.

Encara que aprofundeixi en el passat de la protagonista, és una pel·lícula que barreja diversos gèneres amb un punt de cinema d'espies, un altre d'action movie i una mica de thriller i ciència-ficció. Se m’assembla a una pel·lícula de James Bond i de vegades em recorda Misión Imposible, però amb uns punts d'humor bastant interessants. No es tracta d'una pel·lícula de gènesi, però entusiasma veure-la arrossegar tota l'acció. És vibrant, espectacular amb els elements dramàtics perquè no grinyoli l'acció i és bastant divertida. En la seva pròpia tensió i suspens, amb les baralles, les persecucions, i és espectacular sense arribar a embafar. Aspira que la imatge espectacular funcioni i sigui executiva amb lògica i que estigui ben explicada.

És fascinant i fantàstica a la pel·lícula Florence Pugh tant com a protagonista, com a antagonista, i quan apareix en pantalla amb Scarlett Johansson la pel·lícula creix en punts i funciona per l'humor entre elles, la seva espectacularitat, i com a heroïna d'acció ella funciona genial. El personatge de Florence Pugh hauria de ser des d’ara mateix cànon.

Alejandro G.Calvo – Sensacine


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: