JINETES DE LA JUSTICIA

Títol original: Retfærdighedens ryttere Direcció: Anders Thomas Jensen Guió: Nikolaj Arcel, Anders Thomas Jensen (obra: Anders Thomas Jensen) País: Dinamarca Durada: 116 min Any: 2020 Gènere: Acció, thriller Interpretació: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Gustav Lindh, Roland Møller, Nicolas Bro, Lars Brygmann, Albert Rudbeck Lindhardt, Morten Suurballe... Música: Jeppe Kaas Fotografia: Kasper Tuxen Distribuïdora: La Aventura Cine Estrena a Espanya: 13/08/2021

No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

El militar Markus ha de tornar a casa amb la seva filla adolescent, la Mathilde, quan la seva dona mor en un tràgic accident de tren. Tot sembla ser a causa de la mala sort, fins que l’Otto, expert en matemàtiques i també passatger del tren sinistrat, apareix amb els seus dos excèntrics col·legues, el Lennart i l’Emmenthaler. L’Otto està convençut que hi ha algú darrere de tot això.

(Filmaffinity.com)

 



CRÍTICA

Per gaudir d'un saborós menú degustació de gèneres

 

Poques coses són més encoratjadores i cada vegada més escasses que una pel·lícula que, com Jinetes de la justicia, sorprèn a cada minut i desperta una curiositat creixent per descobrir com pot concloure tant embolic. El seu director, Anders Thomas Jensen, més conegut en la seva faceta de guionista de títols magnífics com Después de la boda, desafia les convencions i els gèneres. Comença com un thriller amb ressons polítics; després sembla que serà un drama sobre la culpa i la superació de la pèrdua d'un ésser estimat, per convertir-se per moments en un film d'acció, sense perdre mai el seu exquisit sentit de l'humor ni l'espiritualitat tan pròpia del cinema nòrdic.

La clau està en el respecte i l'afecte que Jensen mostra cap als seus personatges, un del punts forts del seu cinema. Éssers de carn i ossos, traçats de manera magistral, que s'entesten, cada un a la seva manera, a comprendre el món i els avatars de la vida. Tipus desorientats amb els quals és fàcil identificar-se malgrat les seves peculiaritats i ensopegades, o potser, justament per aquestes. Qui no s'ha sentit una mica friqui o perdedor?

El millor: un repartiment magistral, cosa habitual en el cinema nòrdic.

El pitjor: que no sigui compresa per tot el públic que mereix.

Juan Pando – fotogramas.es



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: