LA AMABILIDAD DE LOS EXTRAÑOS

Títol original: The Kindness of Strangers Direcció i guió: Lone Scherfig País: Regne Unit Durada: 115 min Any: 2019 Gènere: Drama Interpretació: Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel, Bill Nighy, David Dencik, Lisa Codrington, Esben Smed Jensen, Angela Thompson, Daniel Kash, Samantha Wan, Jack Fulton, Patricia McKenzie, Kim Roberts, Rodrigo Fernandez-Stoll, Will Bowes, Paloma Nuñez, Nicolaj Kopernikus, Michael Musi, JoAnn Nordstrom, Masa Lizdek, Katie Messina, Taylor Love, Kola Krauze, Martin Buch, Scott Anderson, Chris Baker, Gugun Deep Singh, Catherine Fitch, Pat Thornton Música: Andrew Lockington Fotografia: Sebastian Blenkov Distribuïdora: Bteam Pictures Estrena a Espanya: 17/07/2020

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en espanyol / Versió original en anglès

SINOPSI

Quatre persones s'enfronten a la crisi més gran de les seves vides. El Marc és un antic convicte i el seu millor amic és en John Peter, l'advocat que es va fer càrrec del seu cas. En Peter decideix acompanyar el Marc a una sessió de teràpia dirigida per l’Alice, una infermera d'urgències que porta a terme aquestes sessions en el seu temps lliure. El que ningú sospita és que l’Alice també amaga un dur secret. D'altra banda, la Clara és una dona que mira d'allunyar la seva família del seu marit, un policia que no dubta a emprar la violència a casa. Finalment, el Jeff acaba de ser acomiadat de la seva feina i tracta de lluitar amb això de la millor manera possible.


(Sensacine)

CRÍTICA

Faula sobre solitud i compassió perfecta per a una pandèmia

 

Connexió, amabilitat, compassió, perdó, unitat. Paraules que Lone Scherfig (An Education) escriu en majúscules i ben subratllades en la seva última pel·lícula, entre el melodrama i la faula amb intents d'humor. Un puzle de personatges solitaris intentant sobreviure en una Nova York egoista. Un film que va inaugurar la Berlinale el 2019 i el missatge avui, en temps de pandèmia, suma punts i guanya rellevància.

La soledat forçada de la gran ciutat superpoblada. La manca de solidaritat. I aquests estranys herois quotidians per un simple gest amable. Si, a més, Scherfig hagués trobat el to per encaixar totes les seves idees o la profunditat d'uns personatges que ni actors com Zoe Kazan, Tahar Rahim o Andrea Riseborough rescaten del seu racó trist... Sort que aquí hi ha Bill Nighy fent de Bill Nighy.

Irene Crespo – cinemania.20minutos.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: