THE KING'S MAN. LA PRIMERA MISIÓN

Títol original: The King's Man Direcció: Matthew Vaughn Guió: Jane Goldman, Matthew Vaughn, Karl Gajdusek País: Regne Unit Durada: 130 min Any: 2021 Gènere: Thriller, espionatge Interpretació: Harris Dickinson, Ralph Fiennes, Aaron Taylor-Johnson, Charles Dance, Daniel Brühl, Gemma Arterton, Djimon Hounsou, Matthew Goode, Stanley Tucci, Tom Hollander, Rhys Ifans, Alison Steadman, Alexandra Maria Lara Música: Dominic Lewis, Matthew Margeson Fotografia: Ben Davis Distribuïdora: Hispano FoxFilm Estrena a Espanya: 29/12/2021


No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en espanyol


SINOPSI

Quan un grup format pels tirans i les ments criminals més malvades de la història s'uneixen per desencadenar una guerra que matarà milions de persones, un home haurà de lluitar a contrarellotge per aturar-los. Tercera entrega de la saga Kingsman, ambientada molts anys abans de les anteriors i que explica l'origen de l'agència.

(FilmAffinity)



CRÍTICA

Un potent espectacle d'acció, sí, però continuista

Si t'han agradat les anteriors entregues de la saga, no hi ha dubte que “The King's Man: La primera misión” et resultarà interessant.

[...]
El mateix esperit enèrgic que les pel·lícules anteriors de la saga

El públic o els analistes que s’asseuen a veure The King's Man: La primera misión tenen clar el que esperen que els ofereixii Matthew Vaughn, qui ha escrit els guions de sis dels seus set llargmetratges fins ara, de manera que el control que pot exercir sobre la seva obra i, per tant, la responsabilitat que ha d'assumir de com resulti és superior a altres col·legues més mercenaris, que no es fiquen en bucs de l'escriptura, l'esquelet cinematogràfic. El que volem d’aquesta preqüela, dèiem, és una intriga atractiva i espectacular.

El britànic, per sort, compleix les nostres humils expectatives; i, si a Kingsman: Servicio secreto i Kingsman: El círculo de oro ens havia despatxat dos thrillers d'acció en els quals el nervi visual i una desvergonyida vena còmica es revelen com les seves característiques més evidents, la nova pel·lícula de la saga hi insisteix per a goig i gaudi del respectable. Potser, una mica menys en l'àmbit de l'humor perquè s'acaba revelant més solemne que les anteriors la majoria del temps. Però, quan es decideix a fer-nos riure amb absolut desvergonyiment, no falla.

Rhys Ifans roba la funció a “The King’s Man: La primera misión”
Si, en els altres dos films, Taron Egerton i Colin Firth eren la parella protagonista com a Eggsy Unwin i Harry Hart, a The King's Man: La primera misión tenim Ralph Fiennes (El Dragón Rojo) i Harris Dickinson (Trust), que encarnen Orlando i Conrad Oxrofd amb suma dignitat. No inferior a la dels seus companys de repartiment: Djimon Hounsou (En América), Gemma Arterton (Tamara Drewe), Daniel Brühl [Salvador (Puig Antich)] o Matthew Goode (Match Point) en la pell de Shola, Polly Wilkins, Erik Jan Hanussen i Morton.

Tant com Charles Dance (Juego de tronos) interpretant Herbert Hitchener, Tom Hollander (Piratas del Caribe) per triplicat amb els seus Jorge VI d'Anglaterra, Guillermo II d'Alemanya i Nicolau II de Rússia o Aaron Taylor-Johnson (Anna Karenina) i Stanley Tucci (El caso Slevin) donant vida a Archie Reid i a l'ambaixador dels Estats Units, que gairebé passaven per allà. Però menció a part mereix Rhys Ifans com a Grigori Rasputín; aconsegueix amb ell un dels seus personatges més ben construïts en la seva excentricitat i més memorables per això.

D'altra banda, d'entre les seqüències en la franquícia de Matthew Vaughn que romanen en la memòria, no hi ha dubte que la lluita eclesial és molt recordada. Ja que a The King's Man: La primera misión, que no va escassa d'altres bèl·liques i multifocals força potents, la definitiva amb el fosc místic rus destaca com per ocupar el mateix lloc, sostinguda per la viva partitura de Dominic Lewis i Matthew Margeson (Kingsman: Servicio secreto). Gens menyspreable en un llarg d'aquesta solidesa i energia dramàtiques, que justifiquen la nostra recomanació.

César Noragueda – hipertextual.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: