EL CALLEJÓN DE LAS ALMAS PERDIDAS

Títol original: Nightmare Alley Direcció: Guillermo del Toro Guió: Guillermo del Toro, Kim Morgan (novel·la: William Lindsay Gresham) País: EUA Durada: 150 min Any: 2021 Gènere: Drama psicològic Interpretació: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Rooney Mara, Toni Collette, Willem Dafoe, Ron Perlman, Richard Jenkins, Mark Povinelli, David Strathairn, Holt McCallany, Jim Beaver, Mary Steenburgen, Paul Anderson... Música: Nathan Johnson Fotografia: Dan Laustsen Distribuïdora: The Walt Disney Pictures Estrena a Espanya: 21/01/2022


Pendent de qualificació

Doblada en espanyol


SINOPSI

Finals dels anys 30, Estats Units. Stanton Carlisle és un home que intenta forjar-se un futur prometedor. El seu primer destí és acabar treballant en un circ, on coneixerà tota mena de singulars personalitats. Aquest lloc recull diferents talents, dels quals en Stanton sabrà treure'ls partit, com és el cas de la Molly, una jove extraordinària amb qui marxarà a la ciutat per crear el seu propi espectacle. Però, no satisfet amb aquest triomf, en Stanton s'aliarà amb una misteriosa dona anomenada Lillith per crear un perillós entramat per assolir l'èxit més gran possible.

(Sensacine)



CRÍTICA

Amb El callejón de las almas perdidas, Guillermo del Toro aprofundeix en el gènere anomenat cinema negre. Amb aquesta pel·lícula també pretén visualitzar alguns temes polítics que la societat ha afrontat constantment i que actualment segueixen sent conversats, criticats i recolzats. A El callejón de las almas perdidas sí que hi ha un malvat amb un gran component de terror, però el veritable epicentre de tota la història és la foscor en què viu el protagonista, a més de tot el que lluita per créixer i ser algú reconegut. Cal dir que el crim i el suspens també són presents en aquest llargmetratge que dirigeix el guanyador de l'Oscar per la pel·lícula El laberinto del fauno.

Aquesta adaptació de la novel·la escrita per William Lindsay Gresham el 1946 ja havia tingut una aposta cinematogràfica que va estar sota la direcció d'Edmund Goulding i va ser protagonitzada per Tyrone Power. Pel que fa a l'elenc de la cinta dirigida per Guillermo del Toro, aquest té com a protagonista Bradley Cooper (Stanton Carlisle), que està acompanyat per Cate Blanchett (Lilith Ritter), Rooney Mara (Molly Cahill), Toni Collette (Zeena Krumbein), Willem Dafoe (Clem Hoately), Ron Perlman (Bruno), David Strathairn (Pete Krumbein) i Holt McCallany (Anderson).

Un món macabre de la dècada de 1940 és el lloc on s'ambienta aquesta pel·lícula, i allà els espectadors es trobaran amb aquest personatge misteriós anomenat Stan Carlisle (Bradley Cooper). Ell s'uneix a un circ i és on aprèn l'art d'enganyar a través del mentalisme. Amb el pas del temps es cansa d'estafar els seus clients a través d'aquells missatges encriptats que li fa la seva assistenta Molly (Rooney Mara), i en aquell moment decideix unir-se a la psiquiatra Lilith (Cate Blanchett). Junts es dediquen a estafar clients milionaris amb promeses de contactar amb els seus éssers estimats que han mort.

L'objectiu d'aquesta pel·lícula és mostrar una versió molt diferent del film clàssic i no caure en els clixés propis del gènere noir, aquell mateix que es va veure en els primers anys de la indústria a Hollywood. A més, cal esmentar que la història tampoc estarà protagonitzada per ens paranormals o criatures fantàstiques, com les pel·lícules realitzades anteriorment per Guillermo del Toro.

infobae.com

 

.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: