MIQUEL ÀNGEL (EL PECAT)

Títol original: Il peccato Direcció: Andrei Konchalovsky Guió: Elena Kiseleva, Andrei Konchalovsky País: Rússia Durada: 130 min Any: 2019 Gènere: Biòpic Interpretació: Yuliya Vysotskaya, Orso Maria Guerrini, Alberto Testone, Jakob Diehl, Glen Blackhall, Adriano Chiaramida, Massimo De Francovich, Antonio Gargiulo, Riccardo Landi, Francesco Gaudiello, Federico Vanni, Anita Pititto, Nicola De Paola Música: Eduard Artemev Fotografia: Aleksandr Simonov Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 06/05/2022

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en català


SINOPSI

Florència, principis del segle XVI. Encara que famós i considerat un geni pels seus contemporanis, Michelangelo Buonarroti viu en la pobresa, esgotat per la seva lluita per finalitzar el sostre de la Capella Sixtina. Quan el seu mecenes, el papa Juli II, mor, Michelangelo s'obsessiona per aconseguir el millor marbre per acabar la seva tomba

(FilmAffinity)






CRÍTICA

Biòpic del geni del Renaixement


A primers de maig arriba als cines espanyols l'esperada pel·lícula sobre la vida del mestre renaixentista Michelangelo Buonarroti, conegut com a Miquel Àngel. Una visió molt particular del geni italià.


Miquel Àngel (El pecat) és una coproducció ítalorussa escrita i dirigida pel polifacètic director moscovita Andrei Konchalovsky, a qui avalen més de 25 pel·lícules, tant a Rússia com a Hollywood. Com indica el director, la història és una visió del final de l'Edat Mitjana que culmina amb la Divina Comèdia de Dante, un personatge admirat per Miquel Àngel.

Si hi ha alguna cosa que destaca a la pel·lícula és la visió que ens ofereix del Renaixement italià, on els artistes es troben al mig de les lluites de les famílies més poderoses que pugnen pel control del Vaticà. No hi havia honor més gran per a una família que un dels seus membres s'alcés amb el tron de Sant Pere. Qui el controlava, governava tota Itàlia.

Alberto Testone dona vida a Miquel Àngel, un dels principals artistes renaixentistes, que va destacar com a pintor i escultor amb obres com els frescos de la volta a la Capella Sixtina a Roma o el David a Florència, probablement l'escultura més famosa de la història de l´art, amb més de 5 m d'alçada.

L'artista intenta sobreviure a tots, amics i enemics, fins i tot als seus propis traumes i passions. Ha de nedar entre la seva angoixa i genialitat, mirant de trobar la inspiració en els blocs de marbre. El geni de Caprese visitava les pedreres a la recerca del bloc perfecte, aquell que li mostrés l'obra que duia a dins.

Les rivalitats pel control papal, la corrupció i l'art com a símbol de poder, formen part de la vida quotidiana de la Florència del Renaixement, on Miquel Àngel ha de resistir entre els Mèdici i els della Rovere. Mort Juli II, el seu mecenes, es troba davant d'un futur incert. Esgotat físicament i mentalment després d'acabar els frescos de la Capella Sixtina, ha de complir un nou encàrrec.

Rubén García – 20minutos


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: