PIJAMAS ESPACIALES

Direcció i guió: Clara Martínez-Lázaro País: Espanya Durada: 76 min Any: 2022 Gènere: Comèdia Interpretació: Mariona Terés, David Pareja, Nacho López, Isa Montalbán, Borja Sumozas, Virginia Riezu, Roberto da Silva Música: Juan Carlos Cuello Fotografia: Samuel Rojo Distribuïdora: Elamedia Estudios Estrena a Espanya: 01/07/2022

No recomanada per a menors de 12 anys

Versió original en espanyol


SINOPSI

El Darío no es pren gaire seriosament la seva relació amb la Marta fins que una nit es troben vivint altres vides on el seu romanç corre seriós perill. Podran prometre's amor etern mentre fugen de noves temptacions? Per molt lluny que vagin, a l'espai també hi ha Tinder.

(Elamedia)






CRÍTICA

Humor absurd i espacial


Després de debutar darrere de les càmeres amb el curtmetratge Mirabilis (2015) i consagrar-se amb el seu debut en el llargmetratge, Hacerse mayor y otros problemas (2018), Clara Martínez-Lázaro continua explorant els absurds límits de l'amor a Pijamas espaciales, la seva segona pel·lícula.

Mantenint el sentit de l'humor extravagant que va caracteritzar els seus treballs previs, la jove directora i productora madrilenya ens torna a sorprendre amb una proposta insòlita sobre les relacions de parella.

Els protagonistes, la Marta i el Darío, són feliços però arrosseguen el tedi d'anys de convivència. Una calorosa nit d'estiu, després d'haver sostingut l'enèsima discussió pueril (aquesta vegada per un pijama que ella li va regalar i que ell no s'ha dignat a estrenar), tots dos es fiquen al llit i comencen a tenir somnis estranys. En aquests somnis es veuen a si mateixos reencarnats en altres personatges. La Marta fantasieja convertir-se en objecte de desig d'altres homes, el Darío pateix malsons perquè tem perdre la Marta (i les seves respectives reencarnacions).

Pijamas espaciales qüestiona els clixés de gènere i juga amb els estàndards de representació de diferents tipus de relat cinematogràfic (de la comèdia urbana al melodrama interclassista, passant pel policíac o la ciència-ficció). Clara Martínez-Lázaro, condueix els seus personatges a situacions límit en una proposta que trenca esquemes.

Pijamas espaciales: una volta per un Tinder còmic i còsmic

A Pijamas espaciales, el Darío no es pren gaire seriosament la seva relació amb la Marta fins que una nit es troben vivint altres vides en què el seu romanç corre seriós perill. Podran prometre's amor etern mentre fugen de noves temptacions? Per molt lluny que vagin, a l'espai també hi ha Tinder.

En paraules de la seva directora ”Pijamas espaciales és una comèdia força romàntica, però a estones una mica surrealista i fantasiosa. T'imagines que poguéssim viure diverses vides, viatjar en el temps i ser immortals? Tot i així l'amor sempre t'aniria malament, li diu la Marta al Darío. Perquè l'amor sempre va malament. Aquesta pel·lícula no pretén cercar solucions al romanticisme occidental. Més aviat surfejar una estona per un canal que ofereix un calidoscopi de relats en què dos maldestres amb bones intencions interpreten diversos rols tractant d'alçar-se cap a una perfecció amorosa que no existeix.”

Pijamas espaciales està protagonitzada per Mariona Terés (Paquita Salas) i David Pareja (Amigo). Dos carismàtics intèrprets que hem pogut veure en cinema, teatre i televisió. La química que ambdós desprenen interpretant la parella protagonista es veu reforçada per l'aparició de tota una sèrie de personatges satèl·lit als qui posen cara figures com Javivi Gil Valle, Fernando Colomo, Virginia Riezu, Santi Alverú, Laura Márquez o Emilio Martínez-Lázaro.

Tots ells tenen el seu moment de glòria en una pel·lícula que tira d’ironia per riure's de l'ideal romàntic. Tot i que, alhora, acaba de donar per bona la famosa frase de Carl Sagan en què aquest deia: «Per a criatures insignificants com nosaltres, els humans, la immensitat només és suportable a través de l'amor».

Amelie Leroux – lasfuriasmagazine.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: