Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte

Programació

LA BATALLA POR EL XINGU
Direcció i guió: Iara Lee
Duració: 12 min
País: Brasil
Any: 2010
Género:
curmetratge

Qualificació per edats:
No qualificada
VO subtitulada en castellà

SINOPSI

El Xingu, un riu de la Amazones, és llar de més de 10.000 indígenes que depenen d'aquest per sobreviure. El govern brasiler, però, disposat a desenvolupar la regió, es proposa construir la tercer major represa hidroelèctrica del món, amenaçant amb destruir la biodiversitat de la conca del riu Xingu i privar els indígenes dels seus drets a un futur sostenible.

CRÍTICA

 

LA DIRECTORA - BIOFILMOGRAFIA RESUMIDA

Iara Lee una brasilera de descendents coreans és activista , directora de cinema i fundadora de la Fundació Caipirinha que dóna suport a projectes per la pau amb seguretat i justícia . Iara actualment està treballant en una varietat d'iniciatives sota la pantalla de Cultures de Resistència , una xarxa d'activistes que uneix artistes i creadors de canvi en el món . Com a activista , Iara ha col · laborat amb nombrosos esforços nascuts de persones del poble , entre d'altres amb la Coalició Internacional contra les Bombes de Dispersió , amb el Fons Fílmic Zona de Conflicte i en el concert de la Filharmònica de Nova York a Corea 2008 . De 1984 a 1989 Iara Lee va ser la productora del Festival Internacional de Cinema de Sao Pablo .

El 1989 es va mudar New Yor, on va fundar la Companyia de Produccions Caipirinha per explorar les sinergies de diferents formes artístiques com el cinema , la música , arquitectura i la poesia). Sota aquesta productora Iara ha dirigit curts i documentals com Synthetic Pleasures, modulations, Architettura, i Beneath the Borqa . Ella ha organitzat també lectures, exhibicions fotogràfiques i esdeveniments per recol · lecció de fons en benefici d'aquestes iniciatives . Iara Lee és presidenta del Consell Internacional de l'International Crisis Group ( ICG ) i del Consell d'Assessors de la National Geographic Society , també com administradora Pyongyang University of Science and Technology ( Pust ) primera i única universitat en què les seves facultats estan conformades per professors internacionals . La Fundació Caipirinha ha donat suport a la realització del Festival Internacional de Poesia de Medellín des de 2007.

IMATGES

 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs